Гаджето на Симона Радева: Не съм ѝ казвал, че подозирам Семерджиев за катастрофата

"В следствието не снеха показанията ми правилно", твърди Мирослав Якимов

08.02.2023 | 16:01 Редактор: Вяра Димова
Гаджето на Симона Радева: Не съм ѝ казвал, че подозирам Семерджиев за катастрофата

Не съм казвал на Симона Радева, че подозирам Георги Семерджиев за катастрофата на бул. "Черни връх". Това беше грешно цитирано в показанията ми пред следствието. Това каза в Софийския градски съд гаджето на полицайката Мирослав Якимов. Той е бил сред първите отзовали се на сигнала за катастрофата, при която на 5 юли м.г. загинаха 2 момичета. За катастрофата е обвинен Семерджиев.

Якимов тогава е бил полицай в 4-то РУ, вече е уволнен. 

На въпрос на съдия Стефан Милев дали е разпознал джипа на Георги Семерджиев, Якимов каза, че в началото колата била неразпознаваема. Впоследствие имал съмнения заради чанта в автомобила. Двамата се познавали, Семерджиев имал специфичен външен вид, пише "24 часа".

Якимов обясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева, или тя на него. Запитан кое е наложило в тази ситуация - по време на оглед на катастрофа да се чуе с Радева, Якимов обясни, че принципно се чували.

Той отрече да е казвал на Симона Радева за подозренията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води разследването, не снели показанията му правилно. Там е записано, че е казал на Радева, че Семерджиев е карал.

Снимка: БГНЕС