Задържаха 7 души във Варна, издирвани с червена бюлетина

Служителите на реда са иззели и голямо количество дрога от дома на пласьор

08.02.2023 | 12:28 Редактор: Ирена Бакърджиева
Задържаха 7 души във Варна, издирвани с червена бюлетина

Седем издирвани с червена бюлетина са заловени при мащабна спецоперация за противодействие на битовата престъпност, проведена във вторник, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Служителите на реда са иззели и голямо количество дрога от дома на пласьор в с. Старо Оряхово. Къщата на дилъра била обискирана, след като наркоман признал, че редовно купува дрога от него. При проверката били намерени над 2,3 кг марихуана, 302 грама хашиш, 21 грама метамфетамини, електронна везна и оборудвана като наркооранжерия стая. Собственикът на имота – криминално проявен и осъждан за пласмент на наркотици мъж на 42 г., е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство. 

В рамките на акцията в региона са били проверени 1812 човека и са разкрити 14 престъпления, предимно кражби и грабежи. Образувани са 15 досъдебни и 5 бързи производства. На изградените КПП са проверени 1234 автомобила. Полиция и жандармерия са обходили 49 сборища на криминално проявени, пише "Труд".

Заедно със служители на Регионалната дирекция по горите, Инспекцията по труда, Комисията за защита на потребителите, РИОСВ и Областната дирекция за безопасност на храните са извършени ревизии в 19 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 49 заложни къщи, 29 автоморги и сервизи, 31 питейни заведения и 64 магазина. Шест акта са съставени на фабрика за хранителни стоки, като по случая е образувано и досъдебно производство за предлагане на продукти, застрашаващи здравето на потребителите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR