28-годишен мъж без книжка се вряза в зеленчуков магазин в Бургас

След инцидента шофьорът е колабирал от притеснение

06.02.2023 | 15:22 Редактор: Михаела Димитрова

28-годишен шофьор без книжка се вряза в зеленчуков магазин в Бургас. Обектът се намира на оживена улица в морския град. За щастие, по това време в магазина е нямало клиенти, а само едната продавачка.

"Колежката, която беше на смяна, я изпратихме да си ходи, защото беше много изплашена. Добре, че е не е била в тази част на магазина, а е била зад щанда. Хвърчали са стъкла навсякъде, кашпи, циметови болкчета, влязъл е вътре", разказва пред Bulgaria ON AIR продавачката Елена Илиева.

По думи на собственика на магазина Иван Илиев често преминавали засилени коли в района, тъй като имало в близост наказателен паркинг. 

От МВР Бургас съобщиха, че шофьорът е от Ямбол. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, но е без книжка. Връщал се е от преглед от онкологията с баща си, на който му предстояла операция.

"Вероятно от притеснение водачът е загубил управление над автомобила и е катастрофирал", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

От инцидента и настъпилите щети водачът е изпаднал в силен стрес, което е довело до негов колапс. Дошлият на място медицински екип му е оказал необходимата медицинска помощ. Шофьорът и баща му са само с повърхности наранявания.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС