Акцията в дискотеките не притесни младите: В "Студентски град" всичко е чисто

Спокойни останаха и управителите на нощните клубове

04.02.2023 | 14:05 Редактор: Ирена Бакърджиева

Среднощна акция в столични заведения. Полицаи проверяваха за употребата на наркотици, непълнолетни в дискотеките и продажбата на стоки без бандерол.

Петък вечер, час след полунощ, животът в нощните заведения на "Студентски град" кипи. И докато купонът тече, четири екипа на седмо районно управление и СДВР започнаха специализирана полицейска операция в нощните заведения. 

"Развлекателни заведения, с които най-често имаме проблеми от страна на употребили наркотични вещества, алкохол. Целта на мероприятието е за проверка на лица, извършващи престъпления, нарушаване на обществения ред. Има колеги от "Икономическа полиция", които гледат за стоки, които са без бандерол, лицензи", заяви началникът на Седмо РПУ към СДВР Комисар Радостин Ангелов.

Нахлуването на униформени в дискотеките обаче не смути забавляващите се като Моника, която празнува имен ден. 

"Аз съм на 20 и нещо години, какво да ме притеснява", каза Моника.

"Нека има проверки, щом се налага, щом има полицаи, значи се налага", коментира Георги Георгиев.

"Не е изключено, че няма да имате наркотици, във всяка една дискотека има според мен, като видя нередни неща, се отдръпвам", категорична е Микаела Тодорова.

Микаела казва, че е виждала да се употребяват наркотици в дискотеки в центъра на столицата и смята, че охраните не разбират за това.

Според други всичко в заведенията е изрядно. 

"Тук по "Студентски град" наркотици няма, всичко е чисто, вътре в дискотеката се случва купон, както трябва да бъде, охранителите си вършат работата, ако има конфликт, го отстраняват на момента", смята Никола Зарев.

Спокойни останаха и управителите на дискотеките. 

"Всичко протича перфектно, няма проблеми никакви, всичко е ок", посочи управителят на дискотека Денислав Борисов.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.