Ясен е мотивът мъж да убие тъщата си във Враца

Задържаният за престъплението не е бил осъждан до момента

31.01.2023 | 18:54 Редактор: Петя Кръстева

Убийство на 62-годишна жена потресе жителите на Враца тази сутрин. Задържан е 35-годишен мъж, който живеел на семейни начала с дъщерята на убитата.

Битов скандал бил в основата на тежкото престъпление, станало малко след 3 часа тази сутрин. Дъщерята на жертвата подава сигнал в полицията, след като не е успяла да се свърже с майка си. 

"Скандали не сме чували да има тук. Днес научих, че била женена дъщеря ѝ и имала и детенце. Идваше и я посещаваше, но не много често", разказа съседът на убитата Валери Петков.

Друга съседка определи починалата като добра и кротка жена. 

"Идвала е тук дъщеря ѝ с бебенцето, постоявала е малко и после си е ходила при мъжа си. Него не го познавам аз", разказва друга жена, живееща в района. 

По думите на началника на РУ-Враца Димитър Шейнов - задържаният до момента не е осъждан. Като основен мотив се предполага, че е скандал от битов характер. 

"Предстои привличането му в качество на обвиняем, задържането му до 72 ч. с постановление от прокурор от Окръжната прокуратура на Враца и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение по отношение на това лице", поясни окръжният прокурор Владимир Сираков. 

По време на ареста мъжът е бил в адекватно състояние. Чакат се резултатите от тестовете за алкохол и наркотици, както и от назначените съдебно-медицински експертизи.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.