Карлос Насар се размина със 7 месеца условна присъда и 450 лв. глоба

Младежът беше преследван близо 20 км от патрулка край Поморие

31.01.2023 | 12:47 Редактор: Петя Кръстева
Карлос Насар се размина със 7 месеца условна присъда и 450 лв. глоба

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе осъден на седем месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Той трябва да заплати и глоба в размер на 450 лв. Това става ясно от решението на Районния съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата.

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли 2021 година отказал да се подчини на полицейски патрул, който се опитал да го спре, след което щангистът бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 км. В крайна сметка той бил спрян край приморското село Каменар.

Тестът за наркотици на Насар показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният ни състезател е шофирал без да бъда правоспособен, съобщи БНР.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен, а Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които не е било установено наличие на упойващи вещества. Присъдата няма да попречи на щангиста да участва на европейското първенство през април в Армения.

Снимка: БГНЕС

1
1 rate up comment rate down comment 0
Шофьор
преди 1 месец
Е как да има ред в държава, която толерира употреба на наркотици и реална опасност от убийство на пътя от неправоспособни шофьори и други престъпници ! А този не е и българин , при това ! Сигнализирай за неуместен коментар