Разкриха кой е джигитът от гонката в София, полицай е със счупен пръст

33-годишният мъж е с множество криминални регистрации

30.01.2023 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Зрелищно преследване в столицата. Шофьор отказа да спре за полицейска проверка и последва гонка. Резултатът са няколко блъснати коли и пострадали полицаи.

Гонката започва от кръстовището между бул. "Генерал Никола Жеков" и ул. "Христо Силянов", където шофьорът не спира на червен светофар и почти блъска двама пешеходци. Започва преследване с полицията.

Водачът минава отново на червен светофар в опит да избяга, влиза в една от преките на булевард "Ломско шосе" и удря няколко автомобила.

"В края на улицата реализира ПТП с два автомобила на граждани, след това се опитва да даде назад, но се блъска в нашия автомобил. По време на задържането се заключват в БМВ-то със спътничката му, разменят местата, уж тя управлява автомобила", обясни директорът на столичното Второ районно управление Стефан Дойчев.

При опита за арест на шофьора и неговата спътничка полицаите чупят стъклото на автомобила, а джигитът отново отказва да съдейства на органите на реда.

Двама от униформените са пострадали по време на задържането - единият е със счупен пръст, а другият - с порезни рани в ръката. 

"Колегите от "Пътна полиция" го тестваха за алкохол, няма алкохол. Същият категорично отказва да бъде тестван за наркотици", допълни Велчев.

Според разследващите 33-годишният мъж е искал да избяга, защото няма шофьорска книжка. Той е с множество криминални регистрации, задържан е за престъпления, свързани с наркотици.

А според очевидци, които не пожелаха да застанат пред камерата на Bulgaria ON AIR, хората в кв. "Надежда" познават джигита под прякора Митко Софата. Те твърдят, че мъжът се занимава с разпространение на дрога, а момичето - с предлагане на сексуални услуги срещу заплащане.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Bulgaria ON AIR


9
3 rate up comment rate down comment 0
Реалист
преди 1 година
Тези които не са го вкарали в затвора до сега, също трябва да бъдат подведени под отговорност!Заради тях държавата заприлича на бунище! Сигнализирай за неуместен коментар
8
7 rate up comment rate down comment 16
sug
преди 1 година
Щяха да са смешни ако не бяха жалки - ***, на които им треперят ръцете докато държат оръжие, нямат място в полицията. Друг е въпроса, че най-вероятно свинете не са си получили % и са го погнали. И стига сте повтаряли като мантра, че минал на 3 червени светофара, не се подчинил и т.н. - това е версията на безпомощните прасета, дайте да видим камери или някакво достоверно и обективно доказателство, а не разкази на слабоумни "свидетели". Ако искате да платим обезщетение на смотльовците. Сигнализирай за неуместен коментар
7
17 rate up comment rate down comment 4
Пламен
преди 1 година
Да се накаже не, да си унищожи Сигнализирай за неуместен коментар
6
17 rate up comment rate down comment 10
Румчо
преди 1 година
ТовА...са производните на Боко мършата и на Младен....кога е гаф е Малинов... Сигнализирай за неуместен коментар
5
11 rate up comment rate down comment 6
Хумор САТИРА И забав
преди 1 година
Тези(......)бонбони и клайдИмат късмета че не са гиСпряли чак...в Мемфис Сигнализирай за неуместен коментар
4
32 rate up comment rate down comment 6
Ерш
преди 1 година
Типично по бай Ганьовски дрогата им счупи патрулката милиционерите му счупиха бмвто. Единия *** пострадал докато чупи джама с юмрук, а другия се порязъл на счупените стъкла. Късметлия е дрогата, че много снимат иначе щяха да му напукат и на него канчето. Сигнализирай за неуместен коментар
3
30 rate up comment rate down comment 5
Ясен
преди 1 година
Ако беше спрял по евтино щеше да минеш за200лв ескорт Сигнализирай за неуместен коментар
2
34 rate up comment rate down comment 44
lanjel
преди 1 година
Сигурно единият от полицаите е пострадал докато се опитва да изкърти вратите без видима причина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
21 rate up comment rate down comment 20
Помак от микре
преди 1 година
Да аз съм я ,,пробвал,, тая не е нещо особено а от сжфата съм си купувал ,,пудра захар,, Сигнализирай за неуместен коментар