Спецакция във Велико Търново, иззеха над 2000 менте чанти, дрехи и аксесоари

Иззети са и технически средства, с които се е извършвало администрирането на интернет страници

26.01.2023 | 18:21 Редактор: Петя Кръстева
Спецакция във Велико Търново, иззеха над 2000 менте чанти, дрехи и аксесоари

Служители на ГДБОП и ОДМВР - Велико Търново иззеха над 2000 артикула, носещи запазени търговски марки. Специализираната операция е проведена под ръководството на Районната прокуратура в града.

Спецоперацията по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана през днешния ден на територията на Велико Търново. Действията са осъществени от служители на отдел "Киберпрестъпност"-ГДБОП и ОДМВР-Велико Търново под ръководството на Районната прокуратура в града.

В хода на операцията са проверени два търговски обекта и складове към тях, където са установени над 2000 артикула – дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари, всички носещи запазени търговски марки. Иззети са и технически средства, с които се е извършвало администрирането на интернет страници. Установено е, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, се е извършвала без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава.

Снимка: МВР