Отново отложиха делото срещу Лютви Местан за катастрофата, в която загина бебе

Заключение на експертиза е представено извън предвидения в Наказателния кодекс срок

13.01.2023 | 16:58 Редактор: Вяра Димова
Отново отложиха делото срещу Лютви Местан за катастрофата, в която загина бебе

Отложиха наказателното дело срещу Лютви Местан, информира Окръжен съд-Кърджали.

"Днес не бе даден ход на наказателно с подсъдими Л.А.М. и Ю.А.Т. Същото е отложено за 21.02.2023 г. от 10:30  ч., тъй като заключението на допълнителната съдебно-автотехническа комплексна експертиза бе представено извън предвидения в Наказателно - процесуалния кодекс срок, който е: не по-късно от седем дни преди датата на съдебното заседание", се казва в информацията.

Това е делото за тежката катастрофа, в която членът на ДПС Лютви Местан участва през през април 2019 г. край село Загорско, Момчилградско. В нея загина 6-месечно бебе.

Местан е един от двамата обвиняеми в процеса. Вторият е бащата на загиналото дете - Юсеин Тефик Ахмед.

Допълнителните данни от експертизата са направени по искане на защитата на бащата на детето, който е бил зад волана на семейния автомобил в деня на катастрофата, предава "Фокус".

Целта на допълнителната съдебно-автотехническа комплексна експертиза е да се уточни изходното местоположение на управлявания от Лютви Местан автомобил. 

Според Местан той се е намирал в правилната лента. Изчисленията също са показали, че скоростта на автомобила, в който е пътувало семейството, е 141,8 км. в час.

Делото бе отложено за 21 февруари от 10:30 часа в Окръжен съд - Кърджали. 

Снимка: БГНЕС