Двама мъже и 12-годишен откраднали три кутии за дарения за месец в Хасково

Крадците са криминално проявени, вече са задържани

04.01.2023 | 17:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

Три кутии с парични дарения за болни деца са били откраднати в края на миналата година от търговски обекти в Хасково. Извършителите са двама мъже и 12-годишно момче. И тримата са задържани.

В началото на лятото в магазин в Хасково слагат кутия за дарения в помощ на болно дете. Точно преди месец в търговския обект влиза мъж, който пред очите на продавачките взима кутията и бяга.

"С колежката се бяхме подготвили да затваряме, влезе едно момче, видимо на възраст между 30-35 години и поиска месо да му сложим. В същото време тръгва, откача кутията и изтичва навън", разказа продавач-консултантът Делка Янкова.

Жените подават сигнал за кражбата на тел. 112.

"След няколко дни дойдоха, аз го разпознах, имаше татуировка на врата - две лястовички. Мисля, че не беше ром, българин беше, добре облечен, мургав малко", добави Делка Янкова.

В рамките на няколко дни са откраднати още две кутии с дарения от други търговски обекти в града.

"Заловени са двама мъже и едно непълнолетно момче. В рамките на месец са извършили кражби от два магазина и заведение за бързо хранене - общо 3 дарителски кутии. Само в една от тях е възстановена сумата - около 500 лв., в другите 2 не е ясно. Те са признали деянието си след довеждането им в управлението и са описали механизма на извършването им", коментира говорителят на ОД на МВР – Хасково Нина Николова.

Задържаните са криминално проявени.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.