Двама турски граждани отиват на съд за трафик на 90 мигранти през България

Според предварителна уговорка шофьорите е трябвало да получат 200 евро

26.12.2022 | 15:20 Редактор: Петя Кръстева
Двама турски граждани отиват на съд за трафик на 90 мигранти през България

Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщават от Районната прокуратурата вСтара Загора. Те бяха заловени на АМ "Тракия" да превозват 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Те са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември влизат в страната ни през Граничен пункт "Дунав мост" и стигат до село Лесово, където твърдят, че ще "правят бизнес". По информация на прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на "Тракия', където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София. Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, когато пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 мъже от Афганистан, 14 от тях - непълнолетни, пише БГНЕС.

Органите на реда установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно по маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава. В първия работен ден след празниците (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районния съд в Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани.

Снимка: БГНЕС