Глад или опасен рецидив? Задигнаха 320 кюфтета и кебапчета от ресторант в Мездра

Извършителят е задържан, открадната стока е върната на собственика

20.12.2022 | 17:44 Редактор: Петя Кръстева

Откраднаха кюфтета и кебапчета от ресторант в Мездра. Сигналът е подаден от собственика на обраното заведение. 

Стоян Тошев е собственик на малко заведение в Мездра, където всеки ден се пекат стотици кюфтета и кебапчета. Преди да стигнат до скарата, чакат във фризер в склада. Преди няколко дни обаче част от тях изчезват.

"Мрежата не беше вързана за оградата, крадците са я подигнали и от там се гмурнали и измъкнали кебапчетата и кюфтетата", разказва потърпевшият. 

Нарушителите разбили задната врата на заведението и тъй като там нямало нищо по-ценно, задигнали замразените кебапчета и кюфтета. Взели са осем тарелки, във всяка от които имало по 40 броя. 

Стоян разказва, че това е четвъртата подобна кражба в рамките на две години. Въпреки това не се страхува. А хората, които често хапват при Стоян, недоумяват как може крадците да посегнат на скарата. 

"Може би хората са гладни", отбелязва клиент 

Извършителят е задържан в полицията в Мездра. 32-годишният мъж е от Плевен и признал за стореното. Откраднатото е върнато на собственика, който отправи апел към подобни престъпления. 

"Все още не забелязвам хората да са гладни и инфлацията да им пречи. Да търсят работа и да си изкарват парите по честен път", призова собственикът на обраното заведение. За да засили сигурността на обекта, вероятно Стоян ще постави и видеокамера.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.