Пребиха 76-годишен пенсионер за 60 лв., ромите го заплашили с убийство и отровили и кучето му

До момента за нападението са задържани трима души

13.12.2022 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

Пореден случай на нападение над възрастен мъж заради пари. 76-годишен пенсионер е пребит в козлодуйското село Бутан. След като отровили кучето му, взели единствените му 60 лева и всички лични документи.

До момента за нападението са задържани трима души.

Във вечерта на нападението мъжът си спомня само, че загася всички лампи в къщата и си ляга. Малко след това в стаята влиза нападателят, който започва да иска пари от него и да го заплашва с убийство.

"Ромът беше клекнал в стаята. На главата му имаше съвременен фенер. Получих 5-6 удара по главата, по врата. Блъсна ме тука и паднах, и си ударих главата в крака на масата. Тогава само чух "Къде са опарите, дай парите", сподели Стефан Стефанов.

Той показал къде държи портмонето си, като казал на крадеца, че има само 60 лева и го помолил го да му остави документите. Маскираният обаче отново се нахвърлил с удари по безпомощния мъж.

"Каза ми, че ако се обадя в полицията - ще дойдат и ще ме убият", допълни пенсионерът.

По-късно Стефан потърсил помощ при съседа, защото видял, че и мобилният му телефон е взет. Излизайки от къщата обаче, вижда домашното си куче проснато пред вратата. Животното било отровено и издухва буквално пред очите на стопанина си.

Сега Стефан се страхува повече от всякога, защото това не е първият подобен случай.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.