Мъж е намерен убит в дома си село Осен, задържаха като заподозрян сина му

Тялото на 72-годишния мъж е намерено в приземния етаж на къщата

27.11.2022 | 16:30 Редактор: Вяра Димова
Мъж е намерен убит в дома си село Осен, задържаха като заподозрян сина му

Задържан като заподозрян е един от синовете на мъж, който бе намерен убит вчера в дома си в криводолското село Осен, и му е повдигнато обвинение по член 116, алинея 1, точка 3 от Наказателния кодекс – убийство на роден баща. Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Враца Любен Владинов.

Тялото на 72-годишния мъж е намерено в приземния етаж на къщата, в която живее заедно с единия си син и жена си. Сигналът е подаден от другия син на убития в Районното управление на МВР във Враца към 11:00 часа вчера. Той открил тялото на баща си в леглото с прободна рана в областта на шията и нож в раната, разказа прокурор Владинов. 

Изпратеният на място полицейски екип веднага е извършил оглед на местопрестъплението. Уведомен е дежурният прокурор, предприети са незабавни оперативно-следствени и издирвателни действия, тъй като предполагаемият извършител – синът, който живеел с родителите си, не бил в къщата. Той е открит по-късно в селото и задържан, съобщи БТА.

Има данни, че заподозреният 45-годишен мъж е с психични заболявания, които са диагностицирани, и заради които е лекуван от 2015 г. насам. Заместник-окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Враца Елена Станева каза, че задържаният за убийството неколкократно е лекуван и принудително с решение на съда, последно това е станало преди два месеца. След излизане от лечебното заведение няма данни да е приемал предписаните му лекарства, допълни тя.

Прокурор Любен Владинов посочи, че предстои назначаването на множество експертизи, включително психиатрична, на заподозрения в убийството на баща си, за да се определи дали към момента на извършване на убийството е могъл и разбирал извършеното от него действие.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)