Украинските обирджии от Бургас остават в ареста: Бежанци сме, а сякаш попаднахме при Гестапо

Съпругата на единия обвиняем твърди, че златото е нейно

21.11.2022 | 17:43 Редактор: Петя Кръстева

Двама украинци бяха задържани в Бургас за крупен обир от апартамент. Те откраднали бижута и валута на стойност над 100 000 лв. С обири се занимавали и в Украйна. Двамата мъже обвиниха полицията в упражнено насилие в следствения арест. A съдът в Бургас ги остави за постоянно в ареста. 

Двамата украинци 45- годишният Руслан Добровски и 37- годишният Денис Шейтанов се явиха в съдебната зала с явни синини по лицата. Те заявиха, че са били бити в следствения арест. 

"Ние сме бежанци, а сякаш попаднахме в Гестапо", заявиха те пред съдията. 

Денис Шейтанов твърди, че органите на реда са ги измъчвали с ток в продължение на 30 минути, разпитвали са ги без адвокат и не са им позволили да се обадят в домовете си. 

Съучастникът ми твърди, че парите са лични, а златото принадлежи на жена му, която е притежавала магазин за бижута в Украйна. 

"Моят мъж нищо противозаконно не е извършил. Затова съм тук да заявя, че не е виновен. В дома ни няма нищо чуждо, имам доказателства", категорична бе съпругата му Злата. 

Украинците и техният адвокат поискаха отвод на прокурора по делото, тъй като не е упражнил контрол в хода на събиране на доказателствата. Съдът обаче не се съобрази с това искане. Двамата украинци са криминално проявени. Съдени са за много обири в Украйна. У тях са открити и различни видове валута. 

Законодателството предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода за подобен тип престъпление. В хода на разследването ще се установява дали украинците не са извършвали обири и в други райони на страната. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


2
5 rate up comment rate down comment 0
amimi2
преди 1 година
Всички *** дойдоха тук и сега трябва и със скапани хохли да се занимаваме, да отиват да се борят за родината си - тук не им е мястото!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Събраха се *** тук,та и ги храним!Вместо да си оправят държавата. Сигнализирай за неуместен коментар