fallback

Арестуваха двама украинци, задигнали вещи за 100 000 лв. от апартамент в Бургас

Единият от тях е със статут на бежанец

21.11.2022 | 12:38 Автор: Вяра Димова

Двама украински граждани са задържани за обир от апартамент в Бургас. Общата стойност на отнетите вещи е за около 100 000 лв.

Откраднати са пари и накити. Единият от украинците е със статут на украинския бежанец. И двамата са живеели на квартири в Бургас.

"По-възрастният от двамата живее със семейството си от месец юли в Бургас. Двамата са се придвижвали с два автомобила с украинска регистрация. Чрез запитване през дирекция Международно сътрудничество към Министерство на вътрешните работи се установи, че те са криминално проявени и са извършители на множество кражби в Украйна", съобщи директорът на ОДМВР Бургас комисар Калоян Калоянов.

В обитаваните от тях квартири е открит цял арсенал от 135 инструмента за извършване на обири- къртачи, шперцове, отвертки и др. При претърсването са открити и валута - 118 000 долара, 40 000 евро, 20 000 лв. Предстои да се установи дали и те са обект на кражби, предава БГНЕС.

Прокурор Маркова заяви, че двамата украинци са били доста обиграни в извършването на кражби. Предполага се, че са наблюдавали жертвите си, тъй като обирът, за който са задържани, е бил извършен през деня, когато в жилището е нямало хора. При обира са ползвали ръкавици, за да не оставят отпечатъци.

Задържани са за срок от 72 часа. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback