Пребиха с гаечен ключ кмета на Кирково, нападателят му бил ядосан заради общинска аптека

"Беше нанесъл няколко удара към ръцете и гърба му", спомня си очевидец

17.11.2022 | 17:45 Редактор: Петя Кръстева

Няма политически мотиви в нападението над кмета на Кирково. В момента се води разследване за хулиганство, а нападателят е задържан. Назначена е съдебнопсихиатрична експертиза. Ако се окаже, че мъжът е здрав, от прокуратурата ще поискат мярката му да бъде удължена на 72 часа. В противен случай ще се пристъпи към привеждане в психиатрично заведение.

Инцидентът става на 16 ноември по обяд на площада в селото. Кметът Шинаси Сюлейман е нападнат пред общината от мъж, който му e нанесъл множество удари с гаечен ключ в областта на тялото. 

"Изтичах, но докато стигна, той вече беше нанесъл няколко удара към ръцете и гърба му, а кметът си пазеше главата. Хванахме го, аз му изтръгнах ключа и го оставих на земята", разказва очевидецът на нападението Илхан Чалъм. 

Минути след това 47-годишният мъж е задържан. 

"Касае се за хулигански действия, извършени на публично място, спрямо кмет, но в случая няма абсолютно никакви политически мотиви, просто битов инцидент", коментира наблюдаващият прокурор по делото Емил Александров.

Данните сочат, че инцидентът е възникнал заради търговски обект. Мъжът бил фармацевт. Преди около 10 години не успял да спечели търг за общинска аптека.

"Няма данни да има здравословни проблеми или психически. Абсолютно здрав е", поясни още Александров за нападателя. В момента се води разследване дали извършителят е изпочупил и коледната украса в центъра на града.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.