Убитата в Обручище - майка на 8 деца, намерили я потънала в кръв, мъжът ѝ изчезнал

Според местните жертвата била удряна многократно по главата с тъп предмет

16.11.2022 | 15:00 Редактор: Искра Ангелова
Убитата в Обручище - майка на 8 деца, намерили я потънала в кръв, мъжът ѝ изчезнал

В Обручище разказват, че жертвата, открита мъртва в гълъбовското селото, била майка на 8 пораснали вече деца от различни мъже. В същото време бил изчезнал и сегашният ѝ съпруг Жеко, на 69 години, но на улица около една от къщите им бил открит мобилният му телефон, разказват от селото. Семейството придобило втора къща, след като гледали възрастна жена без наследници, която починала. Близо до нея била и колата му, съобщава "24 часа".

Мъжът се издирва, вероятно е сред заподозрените за убийството.

Както по-рано стана ясно - Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава и ръководи разследването по досъдебно производство за това, че в периода от 11. 11. 2022 г. до 15. 11. 2022 г. в село Обручище, община Гълъбово, област Стара Загора, умишлено е умъртвена 67–годишната Н. И. - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, потвърдиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 15. 11. 2022 г., около 14:45 ч., е бил подаден сигнал на тел.112 за намерена починала жена в къщата ѝ в Обручище, община Гълъбово. Пристигналите на място полицейски служители открили в една от стаите трупа на 67-годишна жена. По главата ѝ имало видими следи от травматични увреждания.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора се провеждат първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и свързани с него допълнителни процесуално - следствени действия и оперативно - издирвателни мероприятия, насочени към разкриване на извършителя на престъплението.

На жертвата първа се натъкнала племенницата ѝ, която отишла да ѝ занесе храна. Кучетата на двора били вързани, но видимо гладни. Къщната врата била заключена, а през прозореца се виждала лежащата стопанка. Племенницата извикала кмета на селата, а той подал сигнала на тел. 112. След като разбили вратата, за да влязат, полицаите се натъкнали на трупа, потънал в кръв. Според местните жертвата била удряна многократно по главата с тъп предмет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR