Иванчева щяла да води сина си на лекар, майка ѝ: Шашардисахме се

Отменят празника на първия рожден ден на Валентин-Александър

10.11.2022 | 13:49 Редактор: Елеонора Танева

Десислава Иванчева е отведена с багажа си в Централния софийски затвор, след като стана ясно, че Върховният касационен съд определи присъда от 7 г. затвор по обвинение в подкуп.

"Ние се шашардисахме. Не сме очаквали. Мислехме, че всичко ще мине гладко, понеже не са виновни", каза майката на Десислава Иванчева - Любка.

Бившата кметица на "Младост" беше изведена рано сутринта от дома ѝ. Отвеждането ѝ беше излъчено на живо в профила ѝ във Facebook. Бившата кметица имала около половин час, за да приготви багажа си за следващите 6 години в Сливенския затвор.

"Общо взето не ми дадоха никакъв документ - въз основа на какво идват и я прибират. Ами вика там - като отиде процедурата ще се спази и тя ще ви звънне да ви каже", каза Любка Иванчева.

Тя уточни, че не знае каква ще бъде съдбата на сина на Иванчева, който е на годинка.

А съпругът на заместничката на Иванчева, Биляна Петрова, днес също остава сам. Ще се грижи за майката на жена си, която е на легло. 

"Майката на Биляна е с деменция, със счупено рамо, на легло е. Тя се грижи изцяло за нея, просто за нея какво ще стане от тук нататък", каза съпругът на Иванчева - Ясен.

Синът на Иванчева Валентин-Александър, след няколко дни ще навърши първата си годинка. Задържането на майка му отменя плановете за празника, както и днешния преглед на детето при специалист. Баба му обаче е категорична, че ще го гледа с пенсията си от 860 лева. 

Възмутени от постановената от Върховния касационен съд ефективна присъда, близки и приятели се събраха на своеобразен протест в квартала.

"Имам чувството, че умишлено се правят тези неща. Да не може майката да отпразнува първата годишнина от рождението на детенцето си", каза Татяна Христова.

Още шокиран от отвеждането на жена си от дома им тази сутрин съпругът на Биляна Петрова споделя последните думи, които си казали: Че се обичаме и ще се борим.

Протестът на близки и приятели на Десислава Иванчева и Биляна Петрова е насрочен за 18:30 часа пред Съдебната палата в София.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.


2
5 rate up comment rate down comment 9
Попов
преди 1 година
"Иванчева щяла да води сина си на лекар," Тя щеше да вземе и едни 75 000 евро, ама не Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 9
Попов
преди 1 година
"Иванчева щяла да води сина си на лекар, ..."Тя щеше да вземе и едни 75 000 евро, ама не Сигнализирай за неуместен коментар