Мъжът, убил арендатора си с пушка, сам се е предал в полицията

До инцидента се стигнало след имуществен спор за рентата на земята

21.10.2022 | 18:55 Редактор: Теодора Патронова

Убийство в Първомай. 80-годишен мъж уби арендатора на земята си, а по-късно сам се предаде в полицията. Престъплението е извършено в нива край града.

Жертвата е 53-годишен мъж, който е арендатор и на други земи в региона. До фаталния край се стигнало след имуществен спор за рентата на земята. По-възрастният мъж е стрелял два пъти – в главата и тялото на жертвата си.

Убиецът сам е предал в полицията и оръжието на престъплението - ловната си пушка.

"Текат процесуални-следствени действия. Извършват се огледи на местопроизшествието на няколко места. Извършват се претърсвания и изземвания", обясни окръжният прокурор - Пловдив Ваня Христева.

"Както извършителят, така и убитият не са криминално проявени лица. Не са известни на органите на полицията", зам.-директорът на МВР - Пловдив Васил Костадинов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 0
Един потърпевш от ар
преди 1 година
Докара хората до полуда. А и арендаторите вече стана там ГОЛЕМА ЛАКОМИЯ. Държавата допринася за тия караници. Всеки държ.служител от общинска служба9 земеделие е обвързан с арендатори, покровителстват ги щото ги ЦОЦКАТ. Де що имаше малки зем.стопани разго има им фамилията. Мафията се е настанили в тая сфера и държавата покровителства това. Сигнализирай за неуместен коментар