Поне една глоба за скорост и 7 наказания за дребни нарушения има шофьорът, убил 19-годишното момиче

59-годишният мъж има сравнително кратък стаж като шофьор - получава шофьорска книжка на над 40-годишна възраст

15.10.2022 | 19:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишното момиче в София, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Най-вероятната причината за инцидента е шофиране с висока скорост.

Шофьорът, прегазил Валентина на булевард "Гоце Делчев", има поне една глоба за шофиране с превишена скорост. 59-годишният мъж има сравнително кратък стаж като шофьор. Той получава своята шофьорска книжка на над 40-годишна възраст. От "Пирогов" коментираха, че се очаква да бъде изписан в понеделник. Междувременно остава под наблюдение на служителите на МВР.

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишното момиче в София, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Стана ясно, че шофьорът е имал седем наказателни постановления за дребни нарушения. На този етап се смята, че причината за катастрофата е висока скорост. От "Пирогов" потвърдиха, че по време на инцидента шофьорът със сигурност не е имал здравословни проблеми.

"Състоянието му е стабилно. Докаран е при нас дезориентиран, пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Спрете да се убивате", апелира директорът на "Пирогов" - Валентин Димитров.

Главният прокурор Иван Гешев за пореден път подчерта, че липсват адекватни мерки от страна на институциите, които да предотвратяват подобни трагедии на пътя.

Тежката катастрофа стана вчера сутринта на столичния булевард "Гоце Делчев". Според очевидци водачът не е успял да спре на така наречения легнал полицай и в този момент е излязъл от пътното платно.

На спирката, на която загина 19-годишната Валентина граждани са поставили цветя в нейна памет, надявайки се подобни трагедии никога повече да не се случват.

Очаква се от Прокуратурата да решат дали шофьорът ще бъда задържан за постоянно.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК