Извергът от Ветрен удрял пенсионерите със стол, вече е осъждан за побой

Пострадалият мъж остава в тежко състояние, съпругата му е с по-леки наранявания

11.10.2022 | 13:42 Редактор: Петя Кръстева

Тази сутрин мъглижкото село Ветрен осъмва с новината за побой над възрастно семейство. Мъжът и жената са в болница в тежко състояние, а крадецът е арестуван. Той може да получи до 15 години затвор.

"Кротки хора, постоянно правеха добрини. Постоянно ходи да реже дърва. Три пъти му крадат машинките за рязане. Знаят ги, просто са набелязани", разказва една от съседките им.

Около 1:00 часа през нощта на 10 октомври през прозореца на банята в дома на мъж на 71 години и 69-годишната му съпруга влязъл 29-годишен мъж, който започнал да търси пари.

"Мъжът се е събудил по това време и извършителят започнал да го удря със стол по тялото и по главата. Той е паднал на земята. Извършителят е продължил да иска да му бъдат предадени парите. Събудила се е съпругата, която успява да го излъже, че са похарчени парите от пенсиите", коментира зам.-окръжният прокурор на Стара Загора - Георги Видев. 

Тогава извършителят си тръгва, като взима със себе си яке с два мобилни телефона. По-късно е задържан. Случаят предизвика възмущението на местните хора. 

За пострадалото семейство се грижат медиците в Университетската болница в Стара Загора. 71-годишният мъж е в тежко състояние, а 69-годишната му съпруга е с по-леки травми. Извършителят на зверското деяние вече е бил осъждан за побой. Задържан е за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аспарух
преди 1 година
Защо не му споменавате името и от какъв етнос е? Сигнализирай за неуместен коментар