До месец ще е ясна присъдата на Кристиан Николов за убийството на Милен Цветков

На първа инстанция подсъдимият получи 9 години затвор, които Софийският градски съд постанови

06.10.2022 | 15:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

До месец ще стане ясно дали Софийският апелативен съд ще промени или ще потвърди 9-годишната ефективна присъда на 24-годишния Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков. Делото, което се гледа на втора съдебна инстанция, приключи в рамките на няколко часа.

На първа инстанция Кристиан Николов получи 9 години затвор, които Софийският градски съд постанови, след като не се съгласи с твърдението на прокуратурата, че престъплението, причинено от Николов, е при евентуален умисъл.

Сега и прокуратурата, и частните обвинители настояха от втората инстанция да отмени това решение и да осъди Кристиан Николов за престъпление при евентуален умисъл и да постанови присъда в размер на 15 години, за каквато настояваха и пред Градския съд.

Защитата на Кристиан Николов призова да бъде потвърдена квалификацията на първата инстанция, но наказанието на Кристиан Николов да бъде намалено. Един от адвокатите му спомена 4 години затвор.

Самият Кристиан Николов не каза какво наказание очаква. Само помоли да е справедливо. Каза, че съжалява и се извини на близките на Милен Цветков, съобщи БНР.

Решението на Софийския апелативен съд да се произнесе в срок означава, че той се съгласява с квалификацията на първия съд за престъпление по непредпазливост. Предстои да видим дали ще има корекция в размера на наказанието.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК