Удар за 800 000 лв. в Перник - вместо месо, в камион намериха 80 кг марихуана

Трима души са задържани

06.10.2022 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева

80 килограма марихуана бяха открити в камион със замразено месо в Перник. Трима души за задържани за 72 часа, единият от тях е от града. 

Дрогата е установена при проверка на тежкотоварна композиция на паркинг в индустриалната зона на Перник. Вместо за месо, каквото е предназначението на камиона, той се ползвал за съхранение и транспорт на наркотици.

"В тежкотоварната композиция са установени пресовани и вакуумирани пакети с растителна маса, около 80 кг, която при тест е реагирала на марихуана. Непосредствено до него е бил фургон, в който е имало оборудване за производство на марихуана", поясни ръководителят на Окръжната прокуратура в Перник - Галина Антонова. 

Дрогата е на стойност 800 000 лв. Камионът се е придвижвал от Гърция за България. Предстои да се уточни дали дрогата е била предназначена за българския пазар или е трябвало да бъде изнесена за друга държава.

"Превозното средство е преминало през митнически пункт "Кулата", който не е  външна граница на ЕС. Митническите органи там не осъществяват контрол за транспортираните стоки", поясни зам.-директорът на Агенция "Митници" Пламен Павлов.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжния съд в Перник искане за постоянен арест на задържаните.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК