Митничари хванаха 5,5 кг кокаин на "Калотина", задържан е турски шофьор

Водачът заявил, че транспортира машини за автосервизи

03.10.2022 | 14:05 Редактор: Петя Кръстева
Митничари хванаха 5,5 кг кокаин на

5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, задържаха митнически служители  на МП "Калотина". Около 09:15 ч. на 30.09.2022 г. на граничния пункт пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Водачът му - турски гражданин с инициали Г.Я., представил на митничарите документи за превозваната стока, като заявил, че транспортира машини за автосервизи.

Служители от Териториална дирекция "Митница София" селектирали превозното средство за щателна проверка. В кабината на влекача са  открити четири пакета, облепени с тиксо. В хода на проверката водачът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички те съдържали бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на кокаин. 

Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,540 кг. По време на огледа на местопроизшествието били иззети пакетите, товарната композиция, телефонни апарати и документи.

Под ръководството на Софийската окръжна прокуратура по случая се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор привлеченият като обвиняем водач на превозното средство Г.Я. е задържан за срок до 72 часа. С оглед наличие на законовите предпоставки е внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение срещу него. 
 

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК