Спецакция срещу нерегламентираната продажба на акцизни стоки в Твърдица

Извършват се проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси

28.09.2022 | 16:51 Редактор: Ваня Кузманова
Спецакция срещу нерегламентираната продажба на акцизни стоки в Твърдица

Екипи на РУ-Твърдица, сектор "Специални тактически действия" и НАП –Бургас извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси на територията на град Твърдица. Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите, съобщиха от РПУ-Сливен.

Операцията стартира малко след 9 часа тази сутрин. Проверени са 3 обекти - магазини за хранителни и други стоки. В два от обектите са установени нередности с документацията и касовите апарати, за което е взето отношение от служителите на НАП. От тези два обекта полицейските служители са иззели тетрадки с имена и суми, които според собствениците на магазините са за продажба на стоки на вересия. 

По тези случаи са образувани проверки за установяване на съпричастност към извършване на престъпление, свързано с изборното законодателство. Извършва се проверка за изясняване на придобита информация за купуване на гласове в ромския квартал на Твърдица.

На входа и изхода на града са изградени контролно пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са констатирани над 20 нарушения. Проверките продължават, пише БГНЕС. 

Днес операция се провеждат и на територията на село Селиминово. Извършват се проверки по Закона за движение по пътищата, търговски и други обекти. Работи се по събиране на информация за евентуални нарушения на изборното законодателство.

Подобна операция беше проведена вчера на територията на РУ-Котел. Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, опазване на горите и пресичане на престъпления против политическите права на гражданите. 

Проверени са общо 209 лица и 153 превозни средства. Констатирани са 37 нарушения на ЗДвП, за което са съставени актове и фишове. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК