Няколко града "почерняха" от полиция, задържаха мигранти и обирджии

Основната задача на МВР преди изборите е да гарантира честното им протичане

23.09.2022 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

Малко повече от седмица преди вота на 2 октомври - продължават масираните полицейски акции в няколко града. Спецоперации в момента текат в Добрич и Стара Загора. Освен срещу купуването на гласове, те са насочени и срещу други престъпления.

В акцията в Стара Загора се включиха десетки полицаи, жандармеристи и служители на горските стопанства. Проверките са на случаен принцип, а целта е да се противодейства на престъпността. Засилено е полицейското присъствие в уязвими райони, махали и квартали.

"Имаме образувани 3 досъдебни производства, като двете са за употреба на наркотични вещества. Задържали сме 12 лица, като 9 са мигранти, а двама са извършители на кражби. Само тук имаме установени адреси, на които има незаконно съхранение на дървен материал", каза комисар Илиян Илиев от "Охранителна полиция".

Сходна операция тече и в Добрич. Освен срещу битовата престъпност, акцията е срещу организатори на купен или корпоративен вот.

"Имаме образувани към момента 9 досъдебни производства, задържаните лица са 13 срещу целия спектър на НК - кражби, наркотици, управление след наркотици и наркотични вещества", поясни главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Основната задача на МВР преди изборите е да гарантира честното им протичане, затова в цялата страна операциите за започнали още през август. Досега са образувани 19 производства, а сигналите към полицията за изборни нарушения са 99.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК