Безскрупулни бракониери нападнаха с моторна резачка горски служители

От ДГС "Дупница" за пореден път сигнализират, че често са обект на агресия от закононарушителите

07.09.2022 | 13:43 Редактор: Теодора Патронова

Бракониери нападнаха с моторна резачка служители на Държавното горско стопанство "Дупница". Инцидентът е станал в гората над село Бистрица. Няма пострадали, но от горското стопанство за пореден път сигнализират, че често са обект на агресия от закононарушителите.

Автомобилът бил спрян за проверка заради съмнителен вид. Оказал се без регистрационни табели и без застраховка. Колата била дегизирана за незаконен добив на дърва – с боядисани с блажна боя фарове и джанти.

Бракониерите извадили моторна резачка и я запалили. Насочили се към горските служители, а единият започнал да залива с бензин автомобила с незаконно добитата дървесина.

"Търсят начин да се прикрие случаят", смята Велимир Иванов от ДГС "Дупница".

Бракониерите са избягали преди да пристигне полицията. Горските служители разказват, че много често попадат на бракониери, които са готови на всичко, за да се измъкнат от закона. Често са арогантни и опасни.

"Особено в този сезон, предстоящите зимни дни, нарушителите общо взето са много изобретателни и търсят всякакви начини за постигане на своите цели", каза Велимир.

Колата със задържаната дървесина е закарана в двора на Държавното стопанство в Дупница. Бракониерите остават неизвестни.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Още по-добре в капачките на коляното до раздробяване, за да останат живи инвалиди за цял живот -- сами ще се обесят после. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Алеков
преди 1 година
Имате зачислено лично оръжие,за какво го носите,да плашите зайци ли?Оставете се да ви набият,за да станете за пореден път за резил.Гърмиш му в краката на двуного животно,то ще напълни гащите,хващаш го за дирмите и в най близкото поделение на мвр,като се молиш,там да не го чака приятел в униформа. Сигнализирай за неуместен коментар