Задържаха 43-годишен от Харманли, укривал мигранти у нас

Те са били без документи

01.09.2022 | 10:55 Редактор: Искра Ангелова
Задържаха 43-годишен от Харманли, укривал мигранти у нас

Втори мъж, на възраст 43 години, от Харманли, е задържан за подпомагане на незаконното пребиваване на чужденци в страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Арестът е станал по досъдебно производство отпреди 2 дни, когато в града бяха заловени 7 мъже, самоопределящи се за сирийци, без документи за самоличност.

Тогава мигрантите признали, че от границата са транспортирани от мъж с джип до вила в местността "Старите лозя". Полицаите бяха установили самоличността на 31-годишния, който им бе предоставил къщата за подслон, а вчера е задържан и шофьора на джипа, познат на органите на реда. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Още шестима мъже, самоопределящи се за афганистанци, са заловени тази нощ в 3:00 часа в района на димитровградското село Злато поле в посока Симеоновград. Те също са били без документи, удостоверяващи легалното им влизане в страната. Мъжете на възраст до 20 г. са задържани в Районното управление в Димитровград за изясняване на случая, допълниха от полицията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК