Как се стигна до убийството на Каферинова във Велинград и има ли скрит мотив?

Задържан за престъплението е 73-годишният Минчо Столарски

29.08.2022 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Личен е мотивът за убийството на заместник-председателя на Общинския съвет във Велинград Екатерина Каферинова. Ден след навършването на 72-ата си годишнина тя е била убита по особено жесток начин от мъжа, с който допреди 5 години е живеела на семейни начала. 

Задържан за престъплението е 73-годишният Минчо Столарски. Той е направил пълни самопризнания, а причината за убийството били пари. 

"Между двамата е възникнал скандал. Причината за скандала, е че мъжът е претендирал жената да му върне голяма сума пари, които през годините той ѝ бил дал. Точният размер на сумата предстои да бъде изяснен в хода на разследването. По време на спора жената е била умъртвена като е удушена", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик прокурор Паун Савов.

Извън политиката Каферинова е собственик на фирма за недвижими имоти. Собственик е и на минерален плаж в курорта. Хората във Велинград недоумяват защо се е стигнало до трагичният инцидент.

Въпреки че през годините работят съвместно с Екатерина Каферинова, кметът Костадин Коев също не познава задържания за убийството. А Екатерина Каферинова е повече от 20 години в местния парламент на Велинград. 

През годините неведнъж е имало посегателства срещу нея. През 2007 година е запален автомобилът ѝ, а през 2017 г. е нападната и бита след заседание на Общинския съвет. От държавното обвинение съобщиха, че на този етап няма данни инцидентите да са свързани.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни Ангел Узунов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК