Младеж прегази дете с колело във Видинско, борят се за живота му

Шофьор е задържан за 24 часа, отрицателен е тестът му за алкохол и наркотици

19.08.2022 | 10:42 Редактор: Петя Кръстева
Младеж прегази дете с колело във Видинско, борят се за живота му

Младеж помете дете с колело във Видинско и избяга, съобщиха от полицията. Пътният инцидент станал снощи в Брегово. На телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа, в района на кръстовището на улиците "Александър Стамболийски" и "Гео Милев". 

При движение в посока село Ракитница лек автомобил блъснал 13-годишен велосипедист, след което шофьорът напуснал местопроизшествието.

Пострадалото момче е настанено във видинската болница с опасност за живота. Полицейските служители провеждат издирване и откриват колата от местопроизшествието "Фолсксваген Пасат", изоставена в покрайнините на градчето. Установен е и шофьорът, 19-годишно момче с 6 месеца стаж зад волана. Той е намерен в дома на дядо си.

Младежът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, пише "24 часа". Оперативна група извършила огледи на местопроизшествието и на превозното средство. Уведомена е прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК