Повдигнаха обвинение на задържаните за схема с кражба на луксозни автомобили

До момента установените МПС-та са 39 броя, били на стойност близо 4 млн. лв.

17.08.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова

Повдигнаха обвинение на задържаните за схема с кражба на луксозни автомобили на стойност близо 4 млн. лв. в Бургас. При спецакцията в града вчера бяха арестувани шестима души.

Групата се е занимавала основно с продажба на крадени луксозни коли и регистрирането им с фалшиви документи. Част от превозните средства и към момента се движат по пътищата в страната от нищо неподозиращи купувачи. Останалите са продадени в Турция и Близкия Изток. 

До момента установените МПС-та са 39 броя.

"След набирането на такъв автомобил на същия се извършва интервенция на рамата. Изготвят се неистински документи за неговия произход и се регистрира в секторите за регистрация в сектор "Пътна полиция" в Бургас и в страната", заяви ст. комисар директор на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов. 

Автомобилите се регистрират на така наречените "мулета", сред което колите се продават. 

"Към настоящия момент автомобилите, които служителите на полицията са установили и иззели са 11 на брой, приблизителната обща стойност на тези автомобили е около 4 млн. лв", посочи ст. комисар Калоян Калоянов.

"Говорим за автомобили, чиито цени варират от 70-80 хил. лв. може и до 200 хил. лв., така че престъпната схема е имала насоченост към луксозни автомобили", каза зам.-окръженият прокурор Светослав Маринчев. 

Сред задържаните има и бивш служител на МВР. Този случай е и причината в отдела по регистрация на МПС-та към пътна полиция в Бургас вече да участват и служители от други сектори на МВР. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК