31-годишен аптекар е задържан за разпространение на порнографски снимки

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"

17.08.2022 | 12:03 Редактор: Ирена Бакърджиева
31-годишен аптекар е задържан за разпространение на порнографски снимки

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица.

В периода от 24.12.2021 г. до 26.12.2021 г. в гр. София, чрез използване на чат приложение, обвиняемият К.Д. е разпространил снимки, съдържащи порнографско съдържание с лица, видимо изглеждащи непълнолетни и малолетни.

На 16.08.2022 г. около 09:15 ч. на работното си място в аптека в гр. София, обвиняемият К.Д. е държал в телефон снимки на малолетни и непълнолетни лица с порнографско съдържание. По време на претърсване на дома на К.Д., служители на ГДБОП-МВР са открили преносим компютър, в който е имало снимки и видеа с порнографско съдържание, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщи Софийската районна прокуратура.

Обвиняемият е роден в Ливан и има данни, че е възнамерявал да пътува извън границите на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК