Шефът на МВР: Опитали са се да прикрият убийството на швейцарския бизнесмен в Кладница

68-годишният Удо Ланге е бил преоблечен след деянието

13.08.2022 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Швейцарският бизнесмен, който беше намерен мъртъв в дома му във вилното селище "Делта Хил", е бил убит. Това потвърди вътрешният министър Иван Демерджиев. 

"Беше направен опит това убийство да бъде замаскирано. До късно през нощта са извършвани действия от полицаите. Работим по всички версии, защото този човек е преместен от мястото, на което е бил убит. Има данни, че са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Тези действия са разкрити на много ранен етап и се работи по убийство", заяви министър Демерджиев.

Тялото му е намерено в гаража на дома му в комплекса "Делта Хил" в пернишкото село Кладница. След аутопсията става ясно, че бизнесменът има рана в белия дроб.

68-годишният Удо Ланге отдавна живеел и работил в България. Втората му съпруга, с която живеел преди да се стигне до убийството, е българка. Семейството е имало завод за силиконови изделия, който бизнесменът е продал, за да отвори верига пекарни.

Жителите на село Кладница описва швейцареца като много щедър и интелигентен човек. Заведено е досъдебно производство за убийството.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК