Затвор грози футболист на "Манчестър Сити", обвинен е в изнасилване

Бенджамин Менди е под гаранция, но е бил принуден да предаде паспорта си

10.08.2022 | 16:45 Редактор: Петя Кръстева
Затвор грози футболист на

Стартира съдебният процес срещу футболиста на "Манчестър Сити" и Франция Бенжамин Менди по обвинение в изнасилване и насилие над седем жени, което може да доведе до затвор, ако бъде признат за виновен.

28-годишният играч пристигна във Върховния съд в Честър в северозападна Англия с тъмносин костюм и вратовръзка, за да се изправи пред осем обвинения в изнасилване, едно за сексуално посегателство и едно за опит за изнасилване, подадени от седем млади жени. Той пледира невинен през май по девет от обвиненията и невинен днес по ново обвинение в изнасилване, което все още не било представено пред съда, предаде БГНЕС.

Всички обвинения се касаят за случаи, станали в дома на Менди в Престбъри, в периода октомври 2018 и август миналата година. Той е изправен пред съдебните заседатели заедно с 40-годишния съответник Луис Саха Матури, който също пледира невинен. Матури отрича осем обвинения в изнасилване и четири в сексуално посегателство. Неговите провинения датират от юли 2012 до август миналата година.

И двамата са под гаранция, а Менди дори е бил принуден да предаде паспорта си. След ареста си миналия август, той първоначално бе държан в затвора Алткорс в Ливърпул, а след това зад решетките в Манчестър, преди да пуснат под гаранция през януари. Делото ще продължи 15 седмици. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Fаcebook ТУК