Как един дрогиран шофьор побърка полицията в Бургас и рани двама униформени

Ст.-комисар Калоян Калоянов разказа с подробности за екшъна

24.07.2022 | 14:35 Редактор: Тодор Петров

От полицията дадоха подробности за разигралите се снощи сцени като от екшън филм край Бургас. Двама полицаи пострадаха при преследване на дрогиран шофьор.

"В опита за задържане на автомобила и участника в него са участвали пет автомобила, които са го преследвали от КПП "Пода", където не е спрял на патрул на "Гранична полиция" до неговото задържане на входа на град Средец на кръговото кръстовище. В кв. "Върли бряг" екип на жандармерията му дава отново сигнал за спиране, но той не се подчинява. Нашите служители са произвели изстрели със стоп патрони във въздуха, но шофьорът въобще не е намалил скоростта", разказа ст.-комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР Бургас.

"Минавайки, блъска единия автомобил, който отскача и удря полицай. Вторият полицай е пострадал вероятно от рикошет на стоп патрона", каза още той.

Единият от полицаите е с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. Вторият полицейски служител е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Задържани са шофьорът - 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот, и неговия 41-годишен спътник от Зимница. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин на водача е била положителна. Срещу дрогирания 29-годишен шофьор са повдигнати две обвинения. Първото е, че не е спрял за проверка, второто е, че е блъснал полицейски автомобил.

Само за последните 24 часа 23-ма водачи са се качили зад волана след употреба на алкохол, а 9 - след употреба на наркотици.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК