Спирачките на джипа, блъснал пешеходец на Околовръстното, били вързани с тел към рамата

КАТ ще издаде предписание на тротоара да не спират автомобили, изходът на фирмата ще бъде затворен

15.07.2022 | 20:17 Редактор: Елеонора Танева

Повреда в спирачките на автомобила е причината за тежката катастрофа на Околовръстното в София. При инцидента пострада пешеходец, който е с тежки наранявания и опасност за живота. 

Малко преди 9 часа близо до болнично заведение джип, управляван от 33-годишен молдовец, връхлита върху тротоара.

"Разтоварвахме тук във фирмата и вътре беше заето, имаше други камиони и трябваше да изчакаме. Пазачът от болницата излезе, явно да ни предупреди. В момента на инцидента колегата се измести и падна върху мрежата, него го закачи колата, аз се отблъснах и паднах между двата тира", каза очевидецът Василий Тодоров.

Автомобилът удря последователно двата спрели камиона, след което блъска пешеходец на тротоара. Пострадалият е охранител на лечебното заведение, пред което става катастрофата. Бил е на тротоара, за да направи забележка на неправилно паркирал ТИР. Мъжът е с опасност за живота, настанен е Военномедицинската академия. От две години болничното заведения подава жалби срещу неправилното спиране на камиони. 

"Това съществува от 2 години насам заради безконтролното спиране на тирове на бул. "Черни връх". Има спедиторски склад в района и камионите редовно извършват нарушения", сподели управителят на болницата Андрей Марков.

По думите на шофьора спирачките му отказали и бил принуден да предприеме опасната маневра, за да избегне сблъсък със спрелия тир. Оказва се обаче, спирачките на джипа не са били изправни и били вързани с тел към рамата на автомобила.

"Ще санкционираме и фирмата, същевременно ще направим предписание да бъде затворен изхода на фирмата, за да не се получават повече такива инциденти", каза началникът на Столичния КАТ комисар Тенчо Тенев.

При направените тестове на шофьора е установено, че не е употребил нито алкохол, нито наркотици. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК