Два дни преди адската катастрофа Семерджиев откраднал гориво от бензиностанция

Заредил резервоара и си тръгнал без да заплати сметката

15.07.2022 | 12:06 Редактор: Тодор Петров

Повдигнаха пето обвинение на Георги Семерджиев - за това, че е шофирал под въздействието на метаамфетамини в нощта на фаталната катастрофа. Все още обаче, не е ясен резултатът от първата му кръвна проба. А междувременно стана ясно и, че Семерджиев е разследван и за кражба на гориво. 

Два дни преди смъртоносната катастрофа на бул. "Черни връх" в София, лек автомобил с немска регистрация спира на бензиностанция на 21-ия км на автомагистрала "Тракия". Шофьорът, казва на един от служителите да напълни резервоара му с дизел. След това мъжът напуска бензиностанцията, без да плати горивото. 

Незабавно е подаден сигнал за кражба на телефон 112. Едва след катастрофата във фаталната нощ на 5 юли, свидетел разпознава водача на автомобила, откраднал горивото. 

Оказва се, че това е Георги Семерджиев, управлявал джипа-убиец. Прокуратурата води разследване по случая. Наш екип се свърза с бензиностанцията, откъдето отказаха коментар. 

По наша информация от същия търговски обект не за първи път клиент си тръгва, без да заплати. Този човек, когото условно ще наречем Марин признава, че преди известно време е станал свидетел на подобна ситуация на същото място. 

Действията по разследването продължават с цел да се установи кой е автор на престъпното деяние. Изискани са записи от камери за видеонаблюдение. Назначена е видеотехническа експертиза.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК