Самоубийство? Прокуратурата проверява защо американец падна върху пешеходец

И двамата са били живи при пристигането на медицинските екипи, починали са в болницата

13.07.2022 | 11:20 Редактор: Елеонора Танева
Самоубийство? Прокуратурата проверява защо американец падна върху пешеходец

Районната прокуратура в Добрич образува досъдебно производство във връзка с инцидента, при който американски гражданин скочи от 7-ия етаж и падна върху пешеходец.

34-годишният чуждестранен гражданин е скочил око 18 часа на 12 юли от седмия етаж на жилищен блок в района на бул. "Русия". В този момент отдолу е преминавал 73-годишен мъж, върху когото чужденецът пада.

Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи, уточниха от прокуратурата. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.

Според първоначално събраните данни, младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Назначени са съдебномедицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и причините за смъртта на двамата мъже.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура в Добрич. Първоначално разследването е образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. В хода на работата ще се изяснява има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК