След гонка хасковската полиция залови 10 сирийски мигранти

Шофьорът им създавал предпоставка за катастрофа

07.07.2022 | 12:26 Редактор: Петя Кръстева
След гонка хасковската полиция залови 10 сирийски мигранти

Десет мъже, самоопределили се като сирийци и 22-годишен жител на кърджалийското с. Миладиново, който ги е превозвал, бяха задържани при спецакция на полицията в Хасковско. Автомобилът с мигрантите опитал да избегне проверка, но след преследване и последвала катастрофа били заловени, информират от полицията в Хасково. 

В хода на специализирана операция за установяване на лица, подпомагащи чужденци да пребивават незаконно в страната, служители от ОДМВР - Хасково придобили информация за автомобил, превозващ мигранти, предаде БНР. 

На изградено КПП на АМ “Марица“, пътен възел Димитровград – Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил „Форд“. Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации като своевременно са уведомени и служители на ОДМВР - Стара Загора.

По време на движението водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на с. Средец колата самокатастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

В ареста на районното управление е задържан 22-годишен жител на кърджалийското с. Миладиново, превозвал чужденците, самоопределили се като граждани на Сирия. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК