Протест в "Студентски град" след инцидента с пистолет на детска площадка

Мъж пострада, след като направи забележка на жени в градинката пред блока, а техен близък го простреля

04.07.2022 | 08:30 Редактор: Жаклина Иванова

След жестокия побой и стрелба на детска площадка в "Студентски град" в София - жителите готови на протест. По техните думи инцидентите в квартала не са рядкост и затова настояват за засилен полицейски контрол. Кметът на "Студентски град" Петко Горанов се срещна с жителите и обеща подкрепа.

Пълната с деца доскоро площадка зад един от блоковете в квартала, втори ден вече остава празна. След инцидента от събота вечерта, родителите се страхуват да оставят децата си да играят навън.

"Състоянието му се е влошило. Заминал е по спешност през нощта в болница. Нямаме информация какво е състоянието му в момента. Надяваме се да е по-добре", каза Асен Чомов пред Bulgaria ON AIR.

"Не сме ставали свидетели на подобни инциденти досега. В събота, в късния следобед, слизайки от вкъщи, чух някакви викове. Видях как е опрян пистолет до главата на мой съсед - на около 15 см. В момента, в който го виждам това, се произвеждат изстрелите. Извиках, че ще убият човека. След това те се разбягаха. Заведох го с колата ми директно в "Пирогов", обясни очевидец.

Протестиращите казаха, че не познават хората, които са били там по време на инцидента, но най-вероятно живеят в района.

"Целият блок се страхува. Майките дори не смеят да дойдат до пейките, въпреки че площадката е точно зад блока ни. Децата излизат единствено с бащите си. Има деца, които не искат да слязат от апартаментите", разказа Николай Петков.

Той сподели, че е имало досега доста инциденти, свързани с кражби на коли. По думите му почти всеки месец има инцидент.

Досега в районната администрация сигнали за подобни инциденти не са постъпвали, заяви кметът на "Студентски град" Петко Горанов.

"Досега при мен не са постъпвали сигнали за подобни инциденти. Изненадан съм от неизвестяването ми. Разбрах от очевидци за случилото се. Не са приятни тези неща, но това, което Районната общинска администрация би могла да направи, е да осъществи едно усилено взаимодействие с управителите на етажните собствености за по-строг контрол на спазването на закона за гражданската регистрация. "Студентски град" е притегателно място за хора от цяла България и цяла София", посочи той.

И обеща, че ще се обърне внимание и на уличното осветление. А състоянието на пострадалия след жестокия побой от двама мъже се е влошило, споделиха негови съседи.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК