Предадоха на съд 34-годишен, продал чужда кола за скрап

Обвиняемият казал, че автомобилът е на чичо му и има технически проблем, затова иска да го продаде

24.06.2022 | 14:48 Редактор: Жаклина Иванова
Предадоха на съд 34-годишен, продал чужда кола за скрап

Прокурор при Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 34-годишен мъж, продал чужд автомобил за скрап.

През февруари 2021 г. пострадалият С.Ш. паркирал собствения си лек автомобил марка "Пежо" на неохраняем паркинг под моста на софийското метро, в близост до кръстовището на бул. "Г. М. Димитров" с бул. "Драган Цанков" в гр. София.

В автомобила, който имал технически проблем, той оставил оригинала на свидетелство за регистрация на МПС - част II, копие на свидетелство за регистрация на МПС -част I, както и документите за гражданска отговорност и годишен технически преглед.

Обвиняемият Д.Й. забелязал, че над колата не се осъществява надзор, опитал се да я подкара, но не можел да я запали. На 4 септември, около 16:00 часа, обвиняемият повикал репатрак от фирма за изкупване на излезли от употреба моторни превозни средства. Казал, че колата е на чичо му и има технически проблем, затова иска да я продаде за скрап, показал и документите, които били оставени в автомобила. Служителят на фирмата му повярвал, натоварил колата и му дал 450 лева за нея, припомнят от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които сочат Д.Й. като автор на деянието. Предстои делото срещу обвиняемият да продължи в Софийския районен съд.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ив
преди 1 година
Ела Вълчо, изяж ме! Колата е талона, а не ламарините. Сигнализирай за неуместен коментар