Мъж се представил за цирков артист и откраднал колелото на непълнолетно момиче

65-годишният е осъден за затвор за 2 години

20.06.2022 | 15:00 Редактор: Теодора Патронова
Мъж се представил за цирков артист и откраднал колелото на непълнолетно момиче

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 65-годишен мъж, измамил непълнолетно момиче.

На 5 септември 2020 г. между 13:30 и 14:30 часа в парк в кв. "Орландовци" в София, обвиняемият П.П. излъгал непълнолетната Д.А., че бил цирков артист и че ако му даде колелото си ще ѝ покаже цирков номер. Момичето се доверило на обвиняемия и му дала колелото си. Известно време той карал бавно до нея, изведнъж засилил скоростта и избягал с колелото. По този начин причинил на момичето имотна вреда в размер на 668,76 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като П.П. е осъждан на "лишаване от свобода" ефективно за тежко умишлено престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство . В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, който сочат П.П. за автор на деянието, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Софийският районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на П.П. наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години и 8 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК