Бащата на Орлин, обвинен в убийството на Евгения, остава под домашен арест

Мярката за обвиняемия за пране на пари за АМ "Хемус" Борислав Колев също е "домашен арест"

31.05.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова
Бащата на Орлин, обвинен в убийството на Евгения, остава под домашен арест

Пламен Владимиров, обвинен за помагач на сина си Орлин, за убийството на снаха му Евгения остава с мярка "домашен арест", определи тричленен състав на Апелативен съд - София. 

Причините са, че не е разколебано обоснованото предположение за неговото участие в тежкото престъпление. Твърдените от Владимиров постоянно необходими медицински изследвания, консултации и лечение, за които мярката "домашен арест" се явявала пречка с оглед здравословното му състояние, не са обективирани чрез документи, констатира съдът. 

Предвид поведението му по време на първоначалното установяване на факти около убийството на Евгения, а именно опитите му да заблуди разследващите и да ги подведе относно реално случилите си събития, не са в полза на обвиняемия спрямо искането му за налагане на по-лека мярка. Поради тези причини Пламен Владимиров остава под домашен арест, определи съдът.

Припомняме, че в ареста и до момента се намира обвиненият за мъчителното убийство на Евгения неин съпруг и син на Пламен Владимиров - Орлин.

Мярката на обвиняемия за пране на пари, предвидени за изграждане на АМ "Хемус" - Борислав Колев, също остава "домашен арест". 

За него също данните по делото до момента не разколебават обвинението. Тежестта на извършеното пък обективира високата обществена опасност на лицето и вероятността да извърши ново престъпление.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК