Хронологията и мотивите за екшъна с Йомов: Стана ясно кой е бил на мястото на стрелбата

На мястото са намерени три гилзи и един 9-милиметров патрон

17.05.2022 | 13:36 Редактор: Тодор Петров

Полицията арестува и разпита футболиста от ЦСКА Георги Йомов за среднощната стрелба в София. Стрелбата е предхождана от спречкване между две групи, двама души бяха ранени. Участниците и мотивите за стрелбата се изясняват, но полицията издирва бащата и брата на Георги Йомов.

Пострадалите са настанени във ВМА. Единият от тях е прострелян в двете бедра и е опериран по спешност, без опасност за живота. Другият също е прегледан и изписан за домашно лечение.

Екшънът се разиграва малко след 22 часа снощи на бензиностанция на Околовръстния път в София. В полицията е подаден сигнал за престрелка с пострадали. Оказва се, че след спречкване двама мъже – на 26 и 36 години, са простреляни в краката. 

На мястото са намерени три гилзи и един 9-милиметров патрон, както и колата на футболиста на ЦСКА. С пост във Facebook Йомов отрече да е участвал в спречкването. 

"Всичко, което излезе тази вечер по сайтове и медии, няма нищо общо с истината. И нямам нищо общо", написа атакуващият футболист на "армейците". 

Днес Йомов беше задържан. След разпита обаче е заявил, че преди случилото се е дал колата на брат си Теодор. От разпита на футболиста става ясно, че именно брат му е влязъл в сблъсък с пострадалите. Извикал баща си Цветан, който отишъл на място и произвел изстрелите, с които ранил двамата пострадали. 

Че не е била на бензиностанцията в момента на инцидента твърди и приятелката на Йомов - певицата Мария Цветкова, известна като Ариа. 

"Нямам нищо общо и не съм присъствала на случилото се. Много моля да не се спекулира с името ми", настоя тя.

На наши кадри, снимани след стрелбата обаче, се вижда, че приятелката на Йомов е на бензиностанцията. Отново по информация на Bulgaria ON AIR певицата е имала заявено участие в Русе в часовете на инцидента, на което не се е явила.

От сутринта в дома на Йомови текат претърсвания от разследващите. Съседи са изненадани от случилото се и казват, че досега не са имали проблеми с никого от фамилията. 

Според непотвърдени данни мотивът за инцидента е личен. 

"По-скоро нещата са свързани с разчистване на лични сметки, най-вероятно са свързани пари", смята криминалистът Иван Савов

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК