Хаджигенов след ареста: Пуснахме жалба в съда, МВР не знае какво прави

Причината за задържането - кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София

08.04.2022 | 19:02 Редактор: Жаклина Иванова

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията. Причината - кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София. Те бяха веднага отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече.

С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Полицията действа, както обикновено, неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива. МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК