Милева за заплашения прокурор: Следили са го и в болницата, повече от година е с охрана

"Какво още трябва да се случи, за да работим за обществото, а не да бъдем атакувани", попита тя

07.04.2022 | 11:58 Редактор: Искра Ангелова

Магистрат е заплашван с убийство чрез бележка и патрон. Пликът е бил открит в шкафа на кабинета му.

Касае се за магистрат, който от месеци ходи с охрана заради отправени заплахи към него. В сградата на улица "Черковна" е открита и конкретната заплаха. Става въпрос за хартиен плик, отправен до конкретния магистрат, без подател.

"В плика са открити патрон - 9 мм, както и няколко хартиени бележки, представляващи напечатани изрезки на отделни думи - "кръв" и "информиран". Всеки може да си направи извода заплаха ли е това и каква е целта. Дали е случайно, че в плика има текст и с името на столична болница, която колегата е посещавал в последните месеци, както и бележка с името на чужда държава. Какво още трябва да се случи, за да работим за обществото, а не да бъдем атакувани?", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Абсолютно всички магистрати, които до септември м.г. са били под охрана и защита, след промяна на закона са преминали веднага под охрана на Главна дирекция "Охрана". Установили сме и контакт с МВР, за да може да подпомогне работата по случая", поясни заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев.

Случаят ще бъде предоставен и на европейските институции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК