Интерпол е издирвал убития бивш полицай в "Лозенец", стрелял е велосипедист

50-годишнит мъж е работил дълги години в "Криминална полиция" към СДВР

25.03.2022 | 13:50 Редактор: Жаклина Иванова

Мъж беше убит посред бял ден в столичния квартал "Лозенец". Мъжът, на видима възраст около 50 години, е бил намерен с три огнестрелни рани в корема и в главата.

По неофициална информация простреляният е Любо Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР. Той е бил и началник на Криминална полиция в столичното Второ районно управление. Уволнен е от системата преди повече от 10 години. 

През 2018 г. е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол, заради участие в криминална схема за продажба на нелегални цигари.

Тази сутрин сигналът е подаден около 9.30 часа за прострелян мъж в двора на жилищна кооперация. Към адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Спешните медици откриват тялото в безжизнено състояние и с голяма кръвозагуба. Пострадалият  е починал по време на транспортирането му към болнично заведение.

По първоначална информация се касае за убийство от преминаващ велосипедист, който е познавал жертвата - знаел е навиците ѝ и е планирал убийството.

"Не съм виждала коли с тъмни стъкла. Той ми е бивш комшия. Разхождаше две кученца. Засичала съм го понякога и това е, нищо повече", сподели съседка на убития бивш полицай.

Съседи го описват като любезен и приятен човек, който не е създавал проблеми. Виждали са го обаче с лична охрана преди известно време. Работата по случая продължава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК