Момче намушка с нож в главата момиче на 21 г. в Бургас, спешно търсят кръводарители

Пострадалата е с опасност за живота

14.03.2022 | 14:40 Редактор: Елеонора Танева

Инцидент в Бургас. Криминално проявен намушка с нож в главата 21-годишно момиче и рани сестра ѝ. Младата жена е в реанимация и претърпя животоспасяваща операция. 

Инцидентът е станал рано тази сутрин на улица в центъра на Бургас. Криминално проявен бургазлия намушкал с нож в главата 21-годишно момиче. При опит да я защити е ранена и 27-годишната ѝ сестра, която успява да избяга и да извика помощ. Съседът Бончо Пенев се обажда в полицията.

"Каза, че някакъв луд ги е нападнал сестра ѝ и нея с нож. Тя кървеше, беше навън в 4:30 сутринта. Извикахме полиция, дойде линейка и го арестуваха и прибраха", сподели Бончо Пенев. 

"Дошлите на място полицейски служители са констатирали, че е имало среднощен младежки купон. Част от участниците са останали да спят в квартирата, единият от тях е 21-годишен криминално проявен, който вероятно се е събудил и е посегнал на една от наемателките", обясни говорителят на МВР Бургас, Цветелина Рандева.

Раненото момиче е откарано веднага в болница. А близките на двете пострадали сестри организират акция по кръводаряване.

"Тежко е състоянието ѝ, беше в реанимация. В момента я оперират, казаха колегите, че ще е нужно повече от една операция. Съответно и кръвта, която се подава към пациентката, ще бъде доста", уточни началникът на Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас д-р Людмила Желязкова.

Извършителят на престъплението е задържан за 24 часа. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК