8 години затвор за изверг, опитал да изнасили 83-годишна жена

Осъден е в Германия за същото, укрил се у нас и отново престъпил закона

11.03.2022 | 10:36 Редактор: Тодор Петров
8 години затвор за изверг, опитал да изнасили 83-годишна жена

Осъдиха на 8 години затвор 30-годишния Д.К. за опит за изнасилване на възрастна жена. Подсъдимият е осъждан, изтърпявал е наказание "лишаване от свобода".

През 2017 г. той бил признат за виновен от Областния съд – Вилдесхаузен в Германия за опит за изнасилване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдение на компетентните власти за срок от 5 години и да участва в програма за подпомагане на сексуални насилници. 

Д.К. заявил на съответните германски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие извършил грабеж, като за това престъпление през 2019 г. бил осъден от Районния съд в Монтана, съобщиха от Апелативната прокуратура.

През нощта на 10.10.2020 г. с качулка и кърпа на главата влязъл в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да я изнасили. Пострадалата оказала съпротива. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала навън при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно Д.К. напуснал жилището и се укрил.

Продължително време той е бил издирван от полицията, а след установяването му е бил задържан. Д.К. е признал всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. 

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Враца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК